Alkuun      Kristiinankaupunki  Karijoki  Koordinointiryhmä   Linkit  
 

 


Pyhävuoren vapaa-aikakeskus

Pyhävuoren web kamerat
 
Ajankohtaista
Museovirasto

Näyttelyt
Projekteja
Kartta
Geologia


Kristiinankaupungissa, 6 km Pori-Vaasa valtatiestä, kohoaa Rannikkopohjanmaan korkein kohta - Pyhävuoren alue. Pyhävuoren vaihteleva maasto on oivallinen retkikohde luonnonystävälle, vaeltajalle, hiihtäjälle, kuntoilijalle, historian tutkijalle, kasvitieteilijälle, sieni-ihmiselle, marjastajalle... Siis kaikille kehonsa ja mielensä kunnosta huolehtiville. Maastoon järjestetään myös opastettuja retkiä. Pyhävuoren hiihtokeskus on kesällä patikointireittien lähtöpisteenä. Saunanseinäreitti on 3,6 km mittainen ja Susireitin pituus on 8,5 km. Alueen kumpuileva maasto on mainio harjoituspaikka monen urheilumuodon harrastajalle kautta vuoden.

Monimuotoinen luonto
Jääkautiset kivimuodostelmat (pirunpellot), jylhät kallioseinämät, Suomen suurin luola, rotkot, lehdot ja kangasmaat tekevät Pyhävuoren maisemasta ainutlaatuisen. Sen kasvisto on runsas ja uniikki rauhoittuine Siperiankärhöineen.

Majoitu mukavasti
Vuonna 1999 valmistui Pyhävuoren hiihtokeskuksen yhteyteen leiritalo, jossa on majoitustilaa niin ryhmille kuin yksittäisille matkailijoille. Talossa on vuodepaikat 22:lle aikuiselle ja lisäksi 11:lle lapselle. Leiritalo soveltuu myös kokousten tai oppituntien järjestämiseen

Aikaisemmin on valmistunut mm. näköalakahvio, sauna, grillikatos ja huoltorakennus.

Talossa on tilava oleskelu/ruokailutila, kuivaushuone ja laaja parveke. Ladut (myös valaistut) ja polut lähtevät talon välittömästä läheisyydestä, rinteeseen ja uimarantaan on matkaa vain 100 metriä.

Laskettelu
Kristiinankaupungin Pyhävuori on yksi maakunnan vanhemmista laskettelukeskuksista. Valittavana on kaksi rinnettä josta toinen on jyrkempi ja toinen aivan loistava perherinne. Rinnekorkeutta n 50 m ja rinnepituus n. 400 m. Alueella toimii myös välinevuokraamo josta löytyy lumilaudat, laskettelusukset, sauvat, monot, kypärät. Tämän
lisäksi vuokraamosta saa myös perinteisiä maastohiihtovälineitä. Vasta alkajille ja koululaisryhmille alueella on hiihtokoulu jossa
erittäin kokeneet opettajat. Rinteessä on yksi ankkurihissi. Lipunmyynti, välinevuokraus ja hiihtokoulu sijaitsee matkailukeskuksen sydämessä Pyhävuoren huipulla. Pyhävuori on Suomen Hiihtokeskusyhdistyksen jäsenkeskus.
Aukioloajat ja rinnetiedot: www.ski.fi


Maastohiihto
Pyhävuorella on erittäin monipuolinen maastohiihtoverkosto. Valaistua latua löytyy n 5 km. Ja erilaisia vaihtoehtoja kaikenkaikkiaan n. 40 km. Erittäin suosittuja ovat pidemmät reitit Dagsmarkin kylään ja Karijoelle. Aivan pienimmille on stadionalueella noin kilometrin lenkki. Latuvaihtoehdot ovat sovellettuja sekä kunto että kilpailuhiihtoon, joten kaikille on oma ihannevaihtoehto. Välinevuokraamosta saa tämän lisäksi voiteluapua viikonloppuisin. Latujen varsilla on levähdys- ja nuotiopaikkoja.

Asuntovaunualue
Karavanmatkailjalle Pyhävuorelta löytyy alueella oma Caravan Park. Alueelle ovat tervetulleita sekä kausipaikkalaiset että viikonloppu tai vuorokausilaiset. Karavaanareitten käytössä ovat seurustelutilat Länken Ski:n leiritalossa jossa myös huoltotilat. Alueelta löytyy myös saunat. Alueen lämmin henki ja monipuoliset mahdollisuudet ovat tehneet Pyhävuoresta suositun karavanalueen. Vuoden aikana järjestetään treffejä, illanviettoja ja Uuden vuoden vastaanotto.

Tapahtumat
Erilaiset tapahtumat ympäri vuoden antavat lisäväriä alueelle. Monipuolinen latuverkosto mahdollistaa korkeatasoisia hiihtokilpailuja. Pitkän matkan hiihtäjille suunnattu Nordic Ski Master
Cupiin kuuluva Susiluolahiihto helmikuun alussa on loistava aloitus kaudelle.Hiihtolomaviikoilla erilaisia rinnetapahtumia sekä disco.


Ohjelmapalvelut

Alueella on monipuolinen ohjelmapalvelu josta vastaa Wesander Marketing. Erilaiset vaelluspaketit. Maastoruokailua laavuilla ja kodassa takaavat sekä ulkolaisille että kotimaisille vieraille unohtumattomat kokemuksen. Moottorikelkkasafarit kaikkine varusteineen.
Saaristoseikkailuja; kalastus ja ruokaretkiä saaristoon. Hiihtokoulu ulkolaisille vieraille sekä yritysten ulkoilu- ja  kuntoilupäivät ovat Raymond Wesanderin erikoisalaa. Maastoratsastus ja ratsastusopetus ovat myös suosittuja teemoja.
Kysykää lisää!


Leirit ja leirikoulut

Kristiinankaupungin Pyhävuori tarjoaa erinomaiset mahdollisuudet leireille ja leirikouluille. Alueella on Leiritalo johon voi majoittua ja jossa on hyvä pitää oppitunteja. Alueen ainutlaatuinen luonto ja Susiluola antavat hyvät edellytykset onnistuneelle leirille. Käytettävissä alueen ohjelmapalveluyrittäjän palvelut, sekä Näköalaravintola Lähiluolan ruokapalvelut. Kysykää tarjousta leireistä ja leirikouluista.

Lisätietoja:
Kristiinankaupungin Matkailu (06) 221 2311.
Majoitus- ja ravintolapalvelut:
Ravintola Lähiluola (06) 222 2141
Ohjelmapalvelut:
Wesander Marketing 0400-365405
wesander@tawi.fi
Päivitetty 8.2.2005 ME

© JariT 2002